upp

GE FAN I VÅRA VATTEN av ett urval svenska rockartister

Visst, musik och fiske är inte en självklar kombination men det är omöjligt att som lustfiskare inte uppskatta skivan GE FAN I VÅRA VATTEN. En CD där svenska rockmusiker, på eget initiativ, ställer upp för bevarande av vår miljö och våra vatten. Det är ju så man börjar gråta av glädje och stolthet över våra hjältar med gitarr. Hjältar som uppenbarligen gärna byter ut guran mot en klinga av kolfiber.

För er som tvivlar kan jag säga att det här inte är 2000-talets svar på Swedish Metal Aid om det nu är någon som kommer ihåg dom fåntrattarna. Nej, det här är svenska rockeliten som gått man ur huse och förenas i ett rykande fett jävla riff för att få oss att uppmärksamma vad det är som händer med våra fiskbestånd och vad det är för skitvatten vi är på väg att lämna över till kommande generationer.

Skivan består av tolv spår med lika många band. Medverkar gör The Hellacopters, Millencolin, The Hives och Backyard Babies för att nämna några. Skön rock utgör skivans ryggrad men innehållet är starkt varierande. Melankoli i lugn och stilfull förpackning levereras av The Soundtrack of Our Lives och Weeping Willows men också ettriga punkiga inslag finns representerade.

Lite intressant är det att Sveriges rockmusiker verkar bestå av 100% män, men långt därifrån är väl inte heller andelen utövande fritidsfiskare, vilket torde innebära att innehållet passar oss utmärkt. Så packa fiskeprylarna, plugga in A View From Nowhere och dra iväg på äventyr.

Skivan ges ut i samarbete med Sportfiskarna

Direktlänk till försäljningen.

Pris: 119kr

/Rikard Westbom, juli 2007

[upp]

© 2007 Lustfiskarna