upp

Flugbindning av Sveriges flugfiskares förening

Ett 80-tal imitationer av allehanda insekter och småkryp presenteras ingående, både i bild och med instruerande texter om hur de ska fiskas. Ett par kapitel om streamers och gäddflugor kompletterar det ambitiösa och välskrivna verket. Inget saknas för inlandsflugfiskaren, så vitt jag kan bedöma.

Boken är ett samarbete mellan Sveriges Flugfiskares Förening och ett flertal internationella flugfiskeprofiler. Författarnas skilda fiskebakgrunder ger bokens ett varierat och kontrastrikt innehåll. Läsaren bjuds på det allra senaste inom flugbindning, varvat med historiska tillbakablickar, till tiden då dunkrokarna regerade och syntetmaterialen inte ens var påtänkta.

Flugbindning – hobbien i hobbien som ger dig utlopp för din skaparglädje och ger dina flugor exakt det utförande du själv vill. För visst är det så att det skänker en speciell glädje att fånga fisk på egenbundna flugor, för då har man ju varit med på hela resan, som redaktör Johan Klingberg nämner i förordet till boken. Så sant som det är sagt, säger jag.

Sidantal: 192 (365*215mm). Utgiven av Bokförlaget Settern AB (2006).

Pris: 249kr (VIP-medlemspris i Bokförlaget Settern AB:s bokklubb Jakt & Fiske). Ca-pris icke medlem: 414kr.

/Johan Häkkinen, oktober 2007 (uppdaterad januari 2009)

[upp]